Afgørende parametre for optimal vask af hestedækkener

Vælg den rigtige kapacitet på maskine

Grundlæggende er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel på, hvordan forskellige producenter angiver størrelser på vaskemaskiner. Søg altid information om tromlens størrelse målt i liter. Skal du bruge maskinen til vask af dækkener, kan du som tommelfingerregel dividere med 10 for at få kapaciteten angivet i kg. for tørvægt på det eller de dækkener, der skal vaskes. Eksempel: 100 liters tromle divideret med 10 giver en kapacitet på 10 kg. Maskinen har således kapacitet for vask af dækkener med en samlet tørvægt på ca. 10 kg.

Dækkener varierer i størrelse, og der er selvsagt stor forskel på vinter- og sommerdækkener. Ønsker du et virkeligt godt vaskeresultat hver gang, der skal vaskes, anbefaler vi en 10 kilos vaskemaskine til vask af 1 stk. vinterdækken eller 2 stk. sommerdækkener.

Med en kapacitet på minimum 10 kg. er du sikret at selve dækkenet kan vende rundt inde i vaskemaskinen, og både for- og bagside af dækkenet kan blive grundigt vasket.

Da der ofte er stor prisforskel på 7 og 10 kg. vaskemaskiner, kan det være fristende at vælge en 7 kg. vaskemaskine til vask af dækkener. Vær dog specielt opmærksom på at i en 7 kg. vaskemaskine er kapaciteten ikke stor nok til, at dækkenet kan vende sig rundt under vask. Vælges en 7 kg. vaskemaskine, må man derfor forvente, at et dækken skal vaske først på ydersiden og dernæst på indersiden for at opnå et rimeligt vaskeresultat. Løsningen med en 7 kg. vaskemaskine kan kun anbefales, hvor man kan acceptere et knap så godt vaskeresultat.

Vælg en industri vaskemaskine

Sammenholdt med husholdningsmaskiner er industri vaskemaskiner kendetegnet ved flere punkter, der er afgørende for dig, der skal bruge maskinen til vask af hestedækkener:

  1. Høj kvalitet – selv brugte industri vaskemaskiner har ofte en restlevetid på mellem 15.000 og 20.000 vaske mod helt nye husholdingsmaskiner på blot 3.500 og 5.000 vaske.
  2. Karret er udført i rustfri stål på industri vaskemaskiner. På husholdningsmaskiner er karret udført i plastik. Blot ét uheld med et spænde igennem et af hullerne i tromlen og karret på en husholdningsmaskine er skåret op, og maskinen skal udskiftes. På en industri vaskemaskine med rustfri kar kan dette ikke ske.
  3. En husholdningsmaskine er med afløbspumpe og skal ofte renses for hår mv. En industri vaskemaskine er med afløbsventil, og skal ikke renses.

En grøn løsning

Ved at vælge en brugt industrimaskine, støtter du den grønne omstilling. Kvist industrimaskiner er en del af et re-cycle program, der fokuserer på genbrug, grønne løsninger og bæredygtighed. Hermed går friske, men brugte, industrimaskiner ikke til spild.

Læs mere om vores bæredygtighed

1 års fuld garanti

Du får altid 1 års garanti med, når du køber en maskine hos mig. Derudover gennemgår alle maskiner en grundig renovering inden de lagres, så du er garanteret en ny-lignende maskine.

Læs mere om din garanti

Lad os finde din løsning.