Optimal malkehygiejne giver bedre økonomi

Malkeklude skal være helt rene og desinficerede. Er det ikke tilfældet, bliver kim-, spore- og celletal for høje, og det påvirker omgående afregningsprisen negativt. Derfor kan der være mange penge at spare ved at sikre en effektiv og hygiejnisk optimal vask af malkekludene. En bedre afregningspris- som følge af malkeklude der er 100 % i orden ved hver malkning – vil hurtigt kunne forrente og afskrive en ny eller brugt industrivaskemaskine med specialprogrammer.

Vask af malkeklude

Industrivaskemaskiner er specielt velegnet til vask af malkeklude. Ikke alene er kapacitet og effektiv vask afgørende – men også forhold som specialprogrammering og ekstra høj kvalitet spiller ind for at få en vaskemaskine til at fungere i et ofte hårdt miljø i form af fugt, kulde, varme, fluer mv. 

Vælg den rette kapacitet industrivaskemaskine til vask af malkeklude

Grundlæggende er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel på, hvordan forskellige producenter angiver størrelser på vaskemaskiner. Søg altid information om tromlens størrelse målt i liter. Skal du bruge maskinen til vask af malkeklude, kan du som tommelfingerregel gange med 2 for at få kapaciteten angivet i antal malkeklude, der skal vaskes.  

Eksempel: 100 liters tromle ganget med 2 giver en kapacitet på 200 klude. Maskinen har således kapacitet for vask af malkeklude på 200 stk. malkeklude. 

Industrivaskemaskine – optimalt valg til vask af malkeklude

Sammenholdt med husholdningsmaskiner er industri vaskemaskiner kendetegnet ved flere punkter, der er afgørende for dig, der skal bruge maskinen til vask af malkeklude: 

  1. Høj kvalitet – selv brugte industri vaskemaskiner har ofte en restlevetid på mellem 15.000 og 20.000 vaske mod helt nye husholdningsmaskiner på blot 3.500 og 5.000 vaske.
  2. Kar er udført i rustfri stål på industri vaskemaskiner. På husholdningsmaskiner er karret udført i plastik. Blot ét uheld med et spænde igennem et af hullerne i tromlen og karret på en husholdningsmaskine er skåret op, og maskinen skal udskiftes. På en industri vaskemaskine med rustfrit kar kan dette ikke ske. 

  3. En husholdningsmaskine er med afløbspumpe og skal ofte renses for hår mv. En industri vaskemaskine er med afløbsventil og skal ikke renses 

Programmerne specielt lavet til vask af malkeklude

Næsten alle nye industrivaskemaskiner kan kodes til vask af malkeklude. Desværre kan langt fra alle brugte industrivaskemaskiner kodes til vask af malkeklude.

Såfremt det er muligt at foretage en kodning til vask af malkeklude, virker maskinen ved at malkekludene lægges i maskinen efter endt malkning. Maskinen startes, og et tids ur sikrer, at kludene er nyvaskede og stadig håndlune lige inden næste malkning går i gang. Effektivt og tophygiejnisk.

Vælg en lavtcentrifugerende industrivaskemaskine

De fleste producenter af industrivaskemaskiner leverer maskiner som enten lavt centrifugerende eller hurtigcentrifugerende modeller. Netop til vask af malkeklude kan du med fordel vælge en lavt centrifugerende model, da slutresultatet kræver, at kludene er relative fugtige, når de er færdigvasket. Med andre ord vil en hurtigcentrifugerende maskine ikke være at foretrække, da den for det første giver for tørre klude og desuden på længere sigt også betyder en kortere levetid, som følge af den højere centrifugeringshastighed.

En grøn løsning

Ved at vælge en brugt industrimaskine, støtter du den grønne omstilling. Kvist industrimaskiner er en del af et re-cycle program, der fokuserer på genbrug, grønne løsninger og bæredygtighed. Hermed går friske, men brugte, industrimaskiner ikke til spild.

Læs mere om vores bæredygtighed

1 års fuld garanti

Du får altid 1 års garanti med, når du køber en maskine hos mig. Derudover gennemgår alle maskiner en grundig renovering inden de lagres, så du er garanteret en ny-lignende maskine.

Læs mere om din garanti

Lad os finde din løsning.